Samarbetspartners

LiU Elitidrott LiTHe Vilse Idrottslyftet

Då kör vi igång med grundträningen

Publicerad: 2012-10-01 - 00:03 av NN


"Milen under 50"-gruppen har varit igång några tisdagar med träningar med bra uppslutning på passen! Dessa pass kommer givetvis att fortsätta som vanligt.

Denna veckan utökas programmet med ytterligare tre träningar i veckan: På måndagar (18:30) samt fredagar (17:30) samlas vi i Campushallens inomhuslöparbana som mäter 200m varvet runt. Där kommer vi köra igång med diverse löpskolningsövningar av alla dess slag med syftet att vi skall tillsammans lära oss att springa snyggt och energieffektivt. Passet kommer inte vara speciellt flåsigt, men räkna med träningsvärk dagen efter de första gångerna.

Tiderna som är angivna anger starttiden för själva löpskolningen, där endast en mikroskopisk gemensam uppvärmning kommer att ske. Så se till att ha jobbat er varma innan. Hallen får vi tillgång till vid denna tid, så förslagsvis sker denna uppvärmning utomhus eller inne i Campushallens gym för de som har access dit.

Klädsel är valfritt, men medtag ett par löparskor som förslagsvis inte använts som orienteringspjux nyligen.

På torsdag börjar en ny säsong av Rockgympa att dra igång. Det är jobbig men ack så effektiv styrketräningsform speciellt framtagen för löpare. Den börjar på torsdag klockan 20:00. Medtag ett par RENA skor om du inte önskar hoppa barfota.

Campushallens inomhusträning kommer att ledas utav antingen LiU-Elitidrotts tränare eller rutinerade LiTHe Syra/Vise-medlemmar. Samtliga pass är gratis, men kräver givetvis i gengäld att man är medlem i LiTHe Syra/Vilse, som samkör passen.

Väl mött!