Samarbetspartners

LiU Elitidrott LiTHe Vilse Idrottslyftet

Gurra segrade i årets Julbänk!

Publicerad: 2009-12-20 - 16:31 av NN


Vi som var på plats vet ju hur det gick, men för de som inte var det kommer här en liten resumé:

Totalt var det 14 deltagare i årets Julbänk, vilket får ses som ett nytt deltagarrekord! Årets upplaga var den tredje totalt och segervikten blev precis som ifjol 80 kg.

Denna gång var det dock debutanten Gustav Eklöf som plockade hem det. Gurra gick en hård duell mot Andreas Nordfors och bägge slutade på samma vikt. Sedvanligt tillämpades utslagsregeln "Vid lika vikt på stången, avgör vilken som väger minst på vågen". Då Gurra vägde ett halvt kilo mindre var det alltså han som stod som segrare till slut.

I år hade vi hela tre olika klasser. Dels en herr och en damklass men även en barnklass, där talangen August Mollén visade att han är bättre på att springa än på att lyfta skrot. Tur det!

Damsegraren Alva Olsson var nöjd, efter att hon tagit 35 kg tämligen enkelt men lite besviken att 40 blev aningen för tungt och hade hellre sett att 37,5 kg funnits som alternativ, men i Julbänken är det jämna 5-kilosintervall som gäller. Detta för att dels snabba upp tävlingen något och dels att ge de lättviktare chans till en högre placering än de förtjänar.

Tidigare år har vi saknat en våg och fått uppskatta vem som vägt minst vid lika vikt, men då vi i år hade en riktig digital våg på plats passade vi på att se vem som var starkast i förhållande till sin vikt:

Årets resultat