Samarbetspartners

LiU Elitidrott LiTHe Vilse Idrottslyftet

Träningsinformation

Typ av träning: Rockgympa
Datum: 27 May 2019 kl: 18:00
Plats: Utanför Campushallen
Ansvarig: LiTHe Syra
OBS! Ny tid 18:00.
Vi samlas och kör Rockgympa utanför Campushallen om vädret tillåter. LGIF som vi delat tid med på måndagar och ej längre hallen bokad. Vid dåligt väder (läs regn) så får vi gå in i friidrottshallen och köra där.

Rockgympa är styrketräning designat för löpare. Normal sett kör vi tre set om fyra låtar. Ny övning inom ramen för låtens tema vart ~40:e sekund tills låten är slut.

Låt 1: Hopp. Man ligger långt fram på fotbladet. Högt med höften och sparkar högt. Ju högre desto bättre. Syftet är att stärka vader och höftböjare. Hög puls!

Låt 2: Vi ligger ner på backen och kör dynamisk mage av olika slag. Sneda, raka. Gärna med benen i luften för att fortsatt utmana höftböjarna. Låg puls.

Låt 3: Vi ställer oss upp och jobbar med benen på olika sätt. Tänk flytta "tungpunkt med ben". Utfallssteg, hopp, statiskt, Mkt lår, men lite vader med. Hög puls!

Låt 4: Vi lägger oss ner på backen och kör diverse (bål) övningar. Ryggövningar, plankor, höfter jobbar mest. Lite av varje alltså som vi vill ha med. Låg puls.

Kör gärna någon aktivitet innan. Jogg ute, ellips, spinning etc. Dock krävs kort på Campushallen för de sistnämnda.

Vanligen leds passet av 3 olika ledare som kör ett set var. Ange om du vill leda ett set! Någon i LiTHe Syra ansvarar för att musik kommer dit och utser ledare.

Välkomna!